Szeretnéd tudni, hogy milyen kincseket őrizhetett egy pasa a kincseskamrájában? Kíváncsi vagy arra, hogy milyen babákkal játszottak a török korban a kislányok? Szívesen kipróbálnád, hogyan kell kalligráfiákat rajzolni vagy miniatúrákat festeni? Gyere el családi napunkra, és ismerd meg, milyen volt az élet a török korban!


11 és 16 óra között az alábbi ingyenes programokkal várjuk a családokat a múzeum Barokk csarnokában:

- Kalligráfiafestés: az érdeklődők az arab írás rejtelmeibe nyerhetnek bepillantást, és elsajátíthatják a kalligráfiafestés alapjait.

- Török szőnyeg – ha nem repül…: mi mindent rejt a nomád török szőnyeg? Az ősi szövésminták jelentésével ismerkedhetnek meg a látogatók egy asszociációs játék és sok-sok mese segítségével.

- Mit rejt a pasa kincsestára? Tapogatós játék akár a legkisebb korosztály számára is, amely során a török kor jellemző tárgyait kell megkeresni sok nevetés kíséretében.


- Miniatúrafestő-műhely: oszmán miniatúrák, miniatúra-részletek kifestése régen is elérhető növényi és ásványi festékekkel. Az elkészült alkotásokat a készítője haza is viheti magával.


- Török nyelvmester. a 150 éves török uralom nyelvünkön is nyomot hagyott, így itt az ideje ezeket feleleveníteni. Vegyél részt Te is a játékos török nyelvtanfolyamon, amelyen sok egyéb érdekességet is megtudhatsz!


- Babázgató: korhű ruhákba öltöztetett baba-család, korhű holmikkal és alapanyagokkal felszerelt főzőcske várja a kislányokat.


14 és 15 órakor ingyenes tárlatvezetés Az első bástya c. kiállításon a Vármúzeum épületében.


Kérjük, hogy a nagyobb létszámú csoportok előzetesen jelezzék részvételi szándékukat az info@btm.hu e-mail címen.Figyelem: 
a családi napon a Vármúzeumba történő belépés és a foglalkozásokon történő részvétel ingyenes, azonban Az első bástya-kiállítás Táncsics utcai helyszínére a kedvezmény nem vonatkozik.


Az első bástya c. kiállítás 2019. október 31-ig látogatható.

webfejlesztés: