A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma 2019. október 4-én nyitotta meg az Au Revoir! - Magyar származású fotográfusok Franciaországban c. időszaki fotókiállítását. 31 művész több mint 200 alkotása, köztük Robert Capa, André Kertész, Brassaï és a magyar közönség előtt kevéssé ismert fotósok művei tekinthetőek meg, a kiállított képek az elmúlt közel 100 év művészetét ölelik fel. A kiállítás egyik különlegessége az a három, nemrégiben előkerült, közel százéves Kertész-fotó, amelyet az érdeklődők itt láthatnak először.

Látogasson el Ön is a kiállításra, és ismerje meg a képek és az alkotók történeteit, a tárlat kulisszatitkait a kiállítás egyik kurátora, Cserba Júlia által tartott tárlatvezetésen!

Cserba Júlia Párizsban és Budapesten él, több mint két évtizede foglalkozik a franciaországi magyar származású művészek munkásságával, az idei évben jelent meg a Magyar származású fotográfusok Franciaországban c. kötete, amely a kiállítás alapjául is szolgált.


A tárlatvezetésre kérjük, hogy a regisztracio@btm.hu e-mail címen jelentkezzen. A tárlatvezetésen az aznapra megváltott múzeumi belépőjeggyel lehet részt venni.

A vezetések időpontjai: 
2019. október 29. 14:00
2019. október 29. 17:30 - BETELT!

Maximum csoportlétszám
:
25 fő

webfejlesztés: