A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma 2019. október 4-én nyitotta meg az Au Revoir! - Magyar származású fotográfusok Franciaországban c. időszaki fotókiállítását. 31 művész több mint 200 alkotása, köztük Robert Capa, André Kertész, Brassaï és a magyar közönség előtt kevéssé ismert fotósok művei tekinthetőek meg. A kiállított képek az elmúlt közel 100 év művészetét ölelik fel. A kiállítás egyik különlegessége az a három, nemrégiben előkerült, közel százéves Kertész-fotó, amelyet az érdeklődők itt láthatnak először.

Látogasson el Ön is a kiállításra, és ismerje meg a képek és az alkotók történeteit, a tárlat kulisszatitkait a kiállítás egyik kurátora, Cseh Gabriella által tartott tárlatvezetésen.

Cseh Gabriella maga is fotóművész, az André Kertész Fotóművészeti Ösztöndíj révén került Párizsba 2008-ban, és azóta is ott él. 2017-ben szerzett PhD fokozatot a Sorbonne Egyetemen, értekezésében a 20. század első felében Magyarországról Párizsba költöző fotográfusok életművét, munkásságát dolgozta fel. A kiállítás nagyban támaszkodik Gabriella kutatási eredményeire.


A tárlatvezetésre kérjük, hogy a regisztracio@btm.hu e-mail címen jelentkezzen. A tárlatvezetésen az aznapra megváltott múzeumi belépőjeggyel lehet részt venni.

Maximum létszám: 25 fő - BETELT! 

webfejlesztés: