MIT MESÉLNEK A SZAKÁCSKÖNYVEK? - A BTM BARÁTI KÖR PROGRAMJA
Saly Noémi Budapest-történész előadása
A szakácskönyvek története a középkorban kezdődik. A korai európai receptek profiknak készültek, mennyiségeket nem tartalmaztak. Igazán a 19. században jöttek divatba és jelentek meg háziasszonyoknak szóló szakácskönyvek. Kezdettől szakácsok és ismert emberek írták ezeket.
Ma a szakácskönyvek reneszánszát éljük, a gasztrobloggerek is szükségét érzik, hogy nyomtatott formában is megjelenjenek. Egybe belelapozva sok mindent megtudhatunk a társadalomról. Az alapanyagok, mennyiségek, receptek megmutatják, melyik társadalmi rétegnek íródtak, milyen történelmi helyzetben, milyen étkezési szokások voltak jellemzőek.
Saly Noémi ismert gasztrotörténész izgalmas történeteket, érdekes recepteket, szokásokat ismertet meg az érdeklődőkkel a múltból.
A Baráti Kör tagjának kísérő partnere 500 Ft-os vendégjeggyel vehet részt a programon.
Legyen Ön is a BTM Baráti Kör tagja! Vegyen részt exkluzív programjainkon, látogassa kedvezményesen kiállításainkat, értesüljön elsőként a múzeum programjairól! >>>