A koncert betegség miatt elmarad! A pótló időpontról hamarosan tájékoztatjuk kedves látogatóinkat. Megértésüket köszönjük!

***

A műsor öt fiatal magyar zeneszerző (Bajnok Ádám, Gelléri András, Muntag Lőrinc, Szécsi Lőrinc és Szőcs Márton) az antikvitásra reflektáló új műveiből áll, melyek mindazonáltal nem az antik zene rekonstrukciói, hanem sokkal inkább ókori görög és római témákat értelmező és újraértelmező, avantgárd zeneművek. A művek között ókori szövegek eredeti nyelvű megzenésítései és hangszeres kamaraművek egyaránt vannak. A hosszabb darabok mellett mindegyik szerző egy ókori epigrammát is megzenésít, amelyek a nagyobb terjedelmű darabok közé ékelve egységes ívet adnak a koncertnek.

A művek a pécsi Cella Septichora Látogatóközpontban tartott ősbemutató után az Aquincumi Múzeumban is bemutatásra kerülnek 2021. szeptember 25-én. A teljes műsor hossza kb. 65 perc, megszakítások nélkül.

A koncerten való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: aquincum@aquincum.hu

A rendezvényt csak koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják. Védettségi igazolvány bemutatása kötelező.

webfejlesztés: