A „Tiétek is a múzeum! – Egészségügyi dolgozók napja!” kezdeményezéshez csatlakozva a BTM Aquincumi Múzeum különleges programmal készül 2021. október 16-án szombaton délután 14:00-től 18:00-ig.

Az érdeklődők 14:00 és 15:00 között Az aquincumi orvoslás régészeti emlékei című interaktív előadás keretében ismerkedhetnek meg a római kori orvoslás aquincumi emlékeivel, az itt élők egészségi állapotával, és az ókori Aquincumban praktizáló orvosokkal, sőt kézbe is vehetik az orvosi eszközök másolatait. Az előadást elsősorban felnőtteknek ajánljuk.

Az előadást tartja:
Dr. Zsidi Paula régész, a BTM Aquincum Múzeum nyugalmazott igazgatója.

Az előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött: aquincum@aquincum.hu

A nap során természetesen a gyermekekre is gondoltunk. Őket 15:00-tól 17:30-ig Dr. Győry Hedvig egyiptológus vezeti be az egyiptomi múmiák rejtélyes világába. Az interaktív bemutató és foglalkozás során az érdeklődő gyermekek (és természetesen a szülők és nagyszülők is) megismerhetik a mumifikálás hagyományát, valamint maguk is kipróbálhatják a technika alkalmazását. A foglalkozást 10 éves kortól ajánljuk.

Aki kíváncsi, hogyan ápolták a sebesülteket a római hadseregben, 14:00 és 18:00 között válaszokat kaphat a Colonia Rostallo Kulturális és Hadtörténeti Alapítvány legionariusaitól. A délután során az érdeklődők betekinthetnek továbbá a római gyógyfőzetek rejtelmeibe, a gyermekek kézműves foglalkozás során ókori gyógyító amulettet készíthetnek**, továbbá egy különleges kalandjátékkal is készülünk.

Az egészségügyben dolgozók és hozzátartozóik (jogosultanként 3 fő hozzátartozó) számára a belépés ingyenes!

Az egészségügyi dolgozói státuszt igazoló dokumentummal nem rendelkező látogatók számára a múzeum a szokásos belépőjegyárak és kedvezmények mellett látogatható.

**Az amulettkészítés kézműves jegy megváltásával lehetséges, melyet a helyszínen lehet megvásárolni.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

webfejlesztés: