Egész napos programsorozat a Vármúzeumban Budapest születésnapja alkalmából

Budapest 1873. november 17-én jött létre Pest, Buda és Óbuda városának egyesítésével. A főváros születésnapja alkalmából egész napos, a városegyesítés évfordulójához kapcsolódó programokkal várja BTM Vármúzeum az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat. A múzeumi forgatagban állomásról állomásra haladva vehetnek részt a látogatók a korszakot megelevenítő kézműves foglalkozásokon; a korabeli divathoz, építészethez, várostervezéshez kapcsolódó műhelymunkákon; valamint megismerkedhetnek múzeumunk olyan különleges műtárgyaival is, mint a Polyphon zenegép, vagy egy reformkori nyomdagép.

EGÉSZ NAP ZAJLÓ PROGRAMOK

  • Hogyan öltözködtek a gyerekek Pest-Buda-Óbuda egyesítésének idején? – Korabeli öltöztetős baba, viseletek felpróbálása, történetmesélés tárgyakkal, sztorilapokkal. A BTM festményei, gyerekábrázolásai alapján textillel dolgoznak a gyerekek, a nagyon kicsik színezhetnek.
  • Mivel játszottak a gyerekek a 19. század második felében? – Korabeli gyerekábrázolások felhasználásával megy a foglalkozás, a készítendő tárgy egy kis dob, ami a közelgő adventi időszak okán már lehet akár karácsonyfadísz is.
  • Új város születik - Budapest 1873-as címere – A címer színeiből, azok felhasználásával papírvirág-koszorú (fejdíszt) készül. A feladattal a nagyon kicsik is elboldogulnak.
  • Milyen volt Budapest az egyesítés évében? – Készítsd el a saját utcaképedet! Korabeli fotók, grafikák felhasználásával montázsszerűen saját utcaképet készíthetnek az ügyeskezű látogatók.
  • Milyen tereptárgyak nem voltak még a rakparton és a Dunán 1873-ban? – Egy korabeli fotóba kell „beletenni” vágással, ragasztással az időközben felépült hidat, s e képből készül aztán a mécsestartó borítása. A fotók a Kiscelli Múzeum archívumából származnak.
  • Muzsika a palotában – Polyphon zenegép melódiái a Budapest – Fény és árnyék-kiállításban, középkori élő zene a kápolnában

Belépés múzeumi belépőjeggyel, a szokásos kedvezmények érvényesek.
VÁSÁROLJA MEG JEGYÉT ONLINE A JEGY.HU-N!

webfejlesztés: