Ottalvós gladiátor ludus gyerekeknek 12 éves kortól, 2022. június 27. és július 1. között az Aquincumi Múzeumban.

A ludus jelentése gladiátor iskola, vagyis ebben a táborban a gyerekek szakszerű gladiátor kiképzést kapnak. Majd az utolsó napon tudásukat elméletben és gyakorlatban is be kell, hogy mutassák a ludus vezetőjének a Lanistának.  Amennyiben megfelelnek az ifjú gladiátorok az elvárásoknak gladiátorrangot és gladiátor nevet kapnak, amelyet a következő táborban használhatnak. Vannak évről, évre visszatérő gladiátoraink is, így már egy kis közösség is kialakult. A ludusban a jó hangulat garantált!

A résztvevők az ókori hadviselés kutatóinak vezetésével megismerhetik elméletben a gladiátorok életét, fegyverzetüket, páncélzatukat, és fegyvernemeiket. Gyakorlatban pedig könnyed edzés formájában elsajátíthatják a gladiátorok harci stílusát, valamint, két csapatra bontva, versenyezhetnek egymással.

A táborozók kiképzést kapnak gladius, dárda, pajzs fegyverekre, amelyek gyerek méretűek és könnyebbek az eredetiekhez képes. A tábor teljes ideje alatt törekszünk egyfajta színjátékra, amivel eljátsszuk az ókori Róma életvitelét és élőben bemutatjuk a szokásokat, játékokat, gesztusrendszert és a társadalmi rangokat az ifjú gladiátoroknak.

Mivel napi két gladiátor kiképzés lesz a táborban, ahol gyakorló, szivacsos fegyverekkel tanulnak a gyerekek gladiátor módra küzdeni, így 12 éves kor alatt nem ajánlott a tábor.

Ottalvós gladiátor tábor:
Időpont: 2022. június 27, 08.00 – július 1., 16.00
Helyszín: Aquincumi Múzeum (1031 Budapest, Szentendrei út 135.)
Részvételi díj: 55 000 Ft (tartalmazza a programot, a napi háromszori étkezést és a szállást. A gyerekeket sátorban, kempingágyon helyezzük el.)

Jelentkezés, további felvilágosítás: Kővágó Dániel
E-mail: kovago@aquincum.hu

webfejlesztés: