ADOMÁNYGYŰJTÉS AZ UKRÁN MENEKÜLTEKNEK

2022.03.12.

Adománygyűjtés a Budapesti Történeti Múzeum Tagintézményeiben az ukrán menekülteknek.

Tisztelt Látogatóink!
 
Az ukrajnai humanitárius válsághelyzetben a Budapesti Történeti Múzeum is részt vállal a rászorulók számára történő segítségnyújtásban. A múzeum adománygyűjtés formájában szeretné támogatni a bajbajutottakat, hiszen az intézmény a kultúra képviselőjeként és közvetítőjeként, a humanitárius segítségnyújtáson keresztül is kezet nyújt annak, aki szükséget szenved. 
 
A BTM Vármúzeum rendkívüli perselyes adománygyűjtést kezdeményez látogatói számára. A persely az “Úti cél: REMÉNY” című időszaki kiállításunk bejáratánál lesz elhelyezve, illetve a főbejárat előterében.
 
Az első világháborús vereség, majd az azt követő forradalmak súlyos politikai, gazdasági és társadalmi válságba sodorták az országot. Az állandósult élelmiszer- és nyersanyaghiány, az ellátási gondok, a társadalom elszegényedése 1919 végére vált a legsúlyosabbá. A válságos időszak főként a városi gyermekek számára jelentette a legnagyobb megpróbáltatást. Ezt ismerték fel különböző magyar és külföldi szervezetek, magánszemélyek és egyházak. Az összefogás eredményeképp született meg az a több európai országot érintő segélyprogram, amely kiállításunk fő témáját adja. Az összefogás és segítségnyújtás jelen helyzetben is aktuális, segítsünk egymásnak! A pénzadományokat a UNICEF Magyarország számára juttatjuk el, amely szervezet 75 éves tapasztalatának megfelelően fogja támogatni a háború viszontagságaitól szenvedő gyerekeket.

A Kiscelli Múzeum  és az Aquincumi Múzeum tárgyi adománygyűjtést szervez. A felajánlásokat nyitvatartási időben, a jegypénztárban keddtől vasárnapig 10:00 - 18:00 között tudják átvenni a Kiscelli Múzeumban, valamint 10:00-16:00 között az Aquincumi Múzeumban.

AMIRE SZÜKSÉG VAN:
▪️tisztálkodási szerek (tusfurdő, sampon, szappan, kézfertőtlenítő, fogkrém, fogkefe, tisztasági betét, WC-papír, maszk)
▪️ törölközők
▪️gyógyszerek (köhögés-, fájdalom- és lázcsillapító /gyerekeknek is/)
▪️pelenkák, popsitörlők, bilik
▪️gyerekjátékok
▪️kutya, macska eledel
Az összegyűjtött felajánlásokat a BTM szállítási kapacitásával juttatjuk el országos segélyszervezetekhez illetve más gyűjtőpontokra.

A Budapest Galéria lakhatási felajánlásokkal segíti a rászorultakat.

A segítségnyújtás önkéntes, ne feledjük- ami a mi szemünkben apró adománynak tűnik, az másnak átszállójegy a remény felé vezető útra…


webfejlesztés: