HU / EN

Nyári táborok a BTM tagintézményeiben

2019.06.24.

Kíváncsi vagy, milyen lehetett a római gladiátorok világa? Esetleg a nyomdászmesterség fortélyaiban szeretnél elmerülni? Netalán felfedeznéd egy ódon kastély rejtelmeit? A BTM nyári táboraiban ezt mind-mind megteheted!



Guzsaly, hajtű, serpenyő // Aquincumi Múzeum

Guzsaly, hajtű, serpenyő - avagy mi mindent kellett megtanulnia egy római lánynak, hogy jó feleség és anya váljék belőle.

Ha 10-14 év közötti lány vagy és érdekel, hogyan szőttek-fontak az ókorban, milyen növényekkel festették meg a gyapjút, mivel illatosították magukat a római nők, akkor szeretettel várunk az Aquincumi Múzeumban 2019. június 24-28. között tartandó táborunkba, ahol a résztvevők többek közt elsajátíthatják a szövés, a növényi festés fortélyait, megismerkedhetnek a római lányok, fiatal nők hétköznapjaival.

Részvételi díj: 24.000 Ft/fő

Jelentkezés, további felvilágosítás: Ódor Bernadett
Telefon: +36 1 430 1081, e-mail: aquincum@aquincum.hu




Nyári gladiátor tábor Aquincumban 13 éves kortól

Kíváncsi vagy, hogy miként harcoltak a gladiátorok, hogyan győzték le ellenfeleiket a római legiósok, milyen fegyvereket használtak a kelta harcosok? Ha a válasz IGEN, akkor JELENTKEZZ nyári táborunkba, ahol mindezekre a kérdésekre, és persze sok másikra is választ kaphatsz!

A résztvevők az ókori hadviselés kutatóinak vezetésével megismerhetik és kipróbálhatják az ókor nagy harcosainak (római legiós, kelta  és germán harcos, gladiátor) harci technikáit. A tábor programjában szerepel többek között fakard készítése, egy ókori csata felelevenítése és római étel készítése korabeli eszközökkel.

Részvételi díj: 24.000,- Ft /fő

Kérjük, hogy részvételi szándékukat e-mailben jelezzék (kovago@aquincum.hu)
Időpont: 2019. július 1-5. minden nap 10.00–16.00 óráig
Helyszín: Aquincumi Múzeum (1031 Budapest, Szentendrei út 135.)




Ókori tábor - BETELT!

Az Aquincumi Múzeum nyári tábort hirdet a történelem, a régészet és az antik művészetek iránt érdeklődő gyerekeknek.

A táborba várunk minden 8-12 éves gyereket, aki kedvet érez hozzá, hogy megismerkedjen az ókori polgárváros lakóinak mindennapjaival, kipróbálja hogyan dolgoztak, milyen tárgyakat készítettek az ókori kézművesek, s a saját maga által készített római viseletben részese legyen egy római lakomának. A tábor résztvevői azt is megtudhatják hogyan kerülnek elő a tárgyak a földből, s maguk is kipróbálhatják a régészek munkáját.

Időpont: 2019. augusztus 26-30. minden nap 10.00–16.00 óráig
Helyszín: Aquincumi Múzeum – 1031 Budapest, Szentendrei út 135.

Részvételi díj: 24.000 Ft /fő

Jelentkezés, további felvilágosítás: Ódor Bernadett
Telefon: +36 1 430 1081, e-mail: aquincum@aquincum.hu




Nyári napközis tábor a Kiscelli Múzeumban // Az én Budapestem

2019. június 24-28. BETELT
2019. augusztus 26-30.

A tábort Budapest Főváros Önkormányzata támogatja, részvételi díj: 20.000 Ft/fő

Idén két alkalommal is szervezünk nyári tábort a Kiscelli Múzeumban, ahol nemcsak Budapest múltjával és kincseivel, hanem jelenével és jelenségeivel is foglalkozunk. Lesz a kastélyban meseszövés, az erdőben kirándulás, az udvaron textílmintázás, hangos-zajos foglalkozás, illatkeresés, minden, amit a fővárosban látunk, hallunk, érzékelünk.

Jelentkezés e-mailben a kapcsolat@kiscellimuzeum.hu címen.







webfejlesztés: