Nemzetközi design-kiállítás nyílt az Új Budapest Galériában

2019.05.30.

14. madeinhungary + 7. MeeD | HATÁRTALAN DESIGN. Új kiállítás nyílt cseh, francia, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák, portugál, román, spanyol, szlovák és svájci designerek munkáiból az Új Budapest Galériában 2019. május 30-án.

Immár tizennegyedik alkalommal – s első ízben nemzetközi fesztiválként – rendezi meg a Magyar Fesztiválszövetség és az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) szervezet tagjaként Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész a régió egyik legjelentősebb designeseményét: a Határtalan Design 14. madeinhungary + 7. MeeD kiállítást és találkozót.

A válogatásban 12 ország több mint 100 – köztük számos hazai és nemzetközi díjat nyert – designerének tárgyai kapnak helyet. A 70%-ban a visegrádi országok tervezőinek munkáit bemutató kiállításon német, olasz, osztrák, román, svájci és – első ízben – francia, portugál és spanyol alkotók által jegyzett bútorok, lakástextilek, design tárgyak is láthatók. A tavalyi siker folytatásaként ismét bemutatkozási lehetőséget kapnak ékszertervezők, ezúttal a pilseni Ladislav Sutnar Faculty of Design and Art of the University of West Bohemia Metal and Jewel tanszékén készült darabok állnak a fókuszban.

A kiállítás külön egységeként ismerkedhetnek meg a látogatók a különböző design- és művészeti egyetemek hallgatóinak munkáival, és az immár negyedik alkalommal megvalósuló – közel húsz textiltervező és három kivitelező együttműködésében létrejött – TEXHIBITION projekt legfrissebb eredményeivel. A kurátorok kifejezett szándéka, hogy a különböző generációhoz tartozó designerek tárgyain keresztül bemutassák a különféle régiók sajátosságait, az alkotók pozitív egymásra hatását, a tárgy- és formatervezés sokszínűségét, frissességét. Az aktuális trendek figyelembevételével megalkotott, sorozatgyártásban készült és kisszériás tárgyak mellett egyéni látásmódot tükröző alkotói darabok is helyet kapnak. A fiatal és középgenerációs kreatívok munkái között számos hazai és nemzetközi díjjal – mint például az A’Design Award and Competition, Blick Fang, Czech Grand Design Award, IF Design Award, Magyar Formatervezési Díj, make me! competition of the Lodz Design Festival, Open Design Italia, Red Dot Design Award, Swiss Design Award – elismert munka is látható.

A tárlat megtekinthető 2019. 06. 23-ig.
Kurátorok: Szigeti Szilvia, Radnóti Tamás

webfejlesztés: