Múzeumok Éjszakája a BTM tagintézményeiben

2019.06.20.

Gladiátor-bemutatótól középkori kézműves foglalkozáson és nyomda-workshopon át kortárstánc-előadásig számtalan színes programmal várunk minden látogatót a Múzeumok Éjszakáján a Budapesti Történeti Múzeum tagintézményeiben.


Az Aquincumi Múzeumban nemcsak arról tudhatunk meg sok mindent - akár gyakorlatban -, hogy hogyan éltek a rómaiak, hanem időszaki kiállításuk kapcsán a Csepel-szigeten egykor virágzó kelta közösség örökségével is megismerkedhetünk. Az este folyamán látogatást tesz a Romkertben Mária Terézia és Kuzsinszky Bálint, megszólal az aquincumi orgona, és Mithrász születésének is szemtanúi lehetünk. 
Részletes program >>>


A hagyománynak számító tárlatvezetések mellett, amelyek során bejárhatjuk a középkori és az újkori királyi palotát, a Vármúzeum programjainak középpontjában az elmúlt tíz év Várnegyedben végzett régészeti ásatásai, illetve az Erdélyi bástya tavaly feltárt szenzációs leletegyüttese áll - ez utóbbi kapcsán a török kori Buda történelmében merülhetünk el. Az estét oldtimer autó-bemutató és gypsy jazz-koncert színesíti.
Részletes program >>>


A Kiscelli Múzeumban a ragyogásé lesz a főszerep: délután csillámtetoválást készíthetünk és a divatban megjelenő csillogásról hallgathatunk előadást, éjjel pedig a Budapest Bábszínház neonja ragyogja majd be a múzeum udvarát. Mindeközben pedig kalandozhatunk a Kiscelli kastélyparkban és kipróbálhatjuk kreativitásunkat a Kiscelli Nyomdában.   
Részletes program >>>


Ha a színek és formák kavalkádja nem lenne elég, az Új Budapest Galéria nemzetközi designkiállítását kamarakoncert és kortárstánc-performansz pezsdíti fel. 
Részletes program >>>  


webfejlesztés: