Állás

A Budapesti Történeti Múzeum pályázatot hirdet a Budapest Galéria tagintézményben kurátori pozíció betöltésére 2024 januárjától (rugalmasan).
Az állás heti 40 órás teljes foglalkoztatás, négy hónapi próbaidőt követően.
A munkavégzés helyszíne: 1038 Budapest, Lajos utca 158.
A Budapest Galéria munkatársaként az új kolléga kortárs képzőművészeti kiállítások és köztéri projektek kitalálásában és megvalósításában vesz majd részt.
Önálló vízióval is rendelkező csapatjátékosok jelentkezését várjuk, akik rendelkeznek hosszabb távú, legalább tíz éves hazai és nemzetközi projekt- vagy intézményi tapasztalattal, önálló munkavégzésre képesek, de tudnak és szeretnek közösségben dolgozni. Olyanok pályázatát várjuk, aki részt tudnak venni a teljes projektfolyamatban: a komoly adminisztrációs elvárások sem riasztják vissza őket, tudnak szervezni, határidőkben gondolkodni, jól kommunikálnak, nyitottak új közönségrétegek bevonására, együttműködések kezdeményezésére és munkájuk elméleti hátteréből is felkészültek.
A jelentkezés feltétele:
- a hazai és nemzetközi (elsősorban régiós) művészeti szcéna ismerete
- legalább tíz éves szakmai tapasztalat
- önálló kurátori tapasztalat kiállítások, projektek terén
- az angol nyelv magas szintű ismerete
Előnyt jelent:
- vezetői (akár projektvezetői) tapasztalat
- külföldi projekt- vagy munkatapasztalat
A jelentkezéshez kérjük csatolni:
- Életrajz (kiállítások, projektek listájával)
- Motivációs levél, amely kitér arra, hogy hogyan látja a saját szakmaiságát illeszkedni a Budapest Galéria intézményi karakterébe és programjába, valamint vázlatosan akár, de jelzi saját téma és kiállítási elképzeléseinek főbb irányait, esetleg megnevez művészeket, csoportokat, tendenciákat, akikkel, és amelyekkel dolgozna.
A jelentkezéseket 2024. december 15-ig várjuk a galeria@btm.hu címre. A jelentkezés és az interjúztatás folyamatos.
webfejlesztés: