HU / EN

Kutatószolgálatok


AQUINCUMI MÚZEUM 

Régészeti gyűjteményünkben történő kutatáshoz, kérjük olvassák el az alább mellékelt kutatási szabályzatot, illetve kitöltve küldjék el nekünk a kutatási engedélykérőt.  

Kutatási szabályzat
Kutatási engedély iránti kérelem


A régészeti gyűjteményünkben található tárgyakról készült fotóknak, illetve Fotótárunk képeinek – kutatási, tudományos, kereskedelmi célú – felhasználásához kérjük, olvassák el a fenti kutatási szabályzatot és a kért tárgyak (név, lelőhely, leltári szám vagy egyedi módon azonosítható leírás) megnevezésével együtt küldjék el nekünk a megrendelőlapot.

Reprodukció megrendelői és felhasználói szabályzat
Felhasználási szerződés
Felhasználói engedély
Digitális reprodukció rendelése kutatási célból


További információért kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal: aquincum@aquincum.huBUDAPEST GALÉRIA

Adattárunk előzetes időpont-egyeztetés után kutatható.
Kérjük a kutatókat, hogy kutatási szándékukat Erőss Nikoletta főosztályvezetőnél jelezzék az alábbi elérhetőségen:
Tel.: +36 1 388 6784KISCELLI MÚZEUM - ÚJKORI VÁROSTÖRTÉNETI OSZTÁLY

​Múzeumunk gyűjteményeiben a kutatás az alábbiak szerint lehetséges: kérjük, küldjön levelet a kutatoszolgalat@kiscellimuzeum.hu címre a kutatási téma megjelölésével, és legyen szíves minden esetben előzetesen kutatási időpontot egyeztetni (e-mailben vagy telefonon). Ezután kérjük, töltse le az alább megtalálható Kutatási engedély adatlapot, majd kinyomtatva és kitöltve hozza magával a megbeszélt időpontban és legyen szíves leadni a kutatáskor.

A kutatószolgálat díjtalan, kivéve a speciális, egyedi, feltáró jellegű, kutatást előkészítő munkákat. Ezekben az esetekben a kutatószolgálat alapdíja 5000 Ft+ÁFA, valamint munkaóránként 2000 Ft+ÁFA.

Kutatási engedély iránti kérelem

Digitális másolat rendelése és felhasználása
A Kiscelli Múzeum a gyűjteményeibe tartozó műtárgyakról tudományos, illetve publikációs célra digitális reprodukciót készít. A digitális reprodukciók a használat jellegétől és terjedelmétől függő reprodukciós díj ellenében megvásárolhatók és felhasználási engedély birtokában felhasználhatók. A reprodukciók megrendelésének, valamint a reprodukciók közlésének eljárását, továbbá a reprodukciós és közlési díjakat a Kiscelli Múzeum felhasználási szabályzata tartalmazza.

Felhasználói szabályzat
Felhasználási szerződés
Felhasználói engedély
Digitális reprodukció rendelése kutatási célból

KISCELLI MÚZEUM - FŐVÁROSI KÉPTÁR

Amennyiben a festészeti, grafikai, szobrászati gyűjteményben vagy a metszettárban és éremtárban szeretne kutatni, kérjük küldjön levelet a fovarosi_keptar@btm.hu címre a kutatási téma megjelölésével, és egyeztessen kutatási időpontot emailben (fovarosi_keptar@btm.hu) vagy telefonon (+36 1 388 7817).

Ezután kérjük, töltse le az kutatási engedélykérőt, majd kinyomtatva és kitöltve hozza magával a megbeszélt időpontban. Amennyiben erre nincs lehetősége, a helyszínen is tudunk biztosítani kitöltendő nyomtatványt.

Kutatási engedély iránti kérelem

A kutatószolgálat díjtalan.VÁRMÚZEUM

A BTM Régészeti Adattárban 2023. december 18 - 2024. január 5. között szünetel a kutatószolgálat. Kutatókat és új kutatási engedélykérelmeket 2024. január 8-tól tudunk fogadni.

A Régészeti Adattárban tervezett kutatás engedélyhez kötött és a kutatási szabályzat betartásával folytatható. Az engedélykérőt személyesen (Budapesti Történeti Múzeum, Budavári Palota E épület), postán (Budapesti Történeti Múzeum, 1014 Budapest Szent György tér 2.) vagy e-mailben a btm@btm.hu címre tudják eljuttatni a Múzeumnak.

A Régészeti Adattár munkatársai minden hétköznap 9-15 óra között látnak el kutatószolgálatot, de csak előre egyeztetett időpontban. Időpont-egyeztetésre a +36 1 4807 8806-os telefonszámon, vagy az adattar@btm.hu címen e-mailben van lehetőség.


Kutatási szabályzat
Kutatási engedély iránti kérelem 
Hivatkozási lista a gyűjteményekhez

A régészeti gyűjteményekben tervezett kutatás engedélyhez kötött és a kutatási szabályzat betartásával folytatható. Az engedélykérőt személyesen (Budapesti Történeti Múzeum, Budavári Palota E épület), postán (Budapesti Történeti Múzeum, 1014 Budapest Szent György tér 2.) vagy e-mailben a btm@btm.hu címre tudják eljuttatni a Múzeumnak.

A régészeti gyűjtemények munkatársai minden hétköznap 9-15 óra között látnak el kutatószolgálatot, de csak előre egyeztetett időpontban. Időpont-egyeztetésre a +36 1 4807 8800-s telefonszámon, vagy az btm@btm.hu címen e-mailben van lehetőség.

Kutatási szabályzat
Kutatási engedély iránti kérelem

Reprodukció megrendelői és felhasználói szabályzat 
Felhasználási szerződés
Felhasználói engedély
Digitális reprodukció rendelése kutatási célból

webfejlesztés: