Tanároknak

A Budapesti Történeti Múzeum intézményeiben működő múzeumpedagógiai tevékenység célja, hogy a kiállításainkon bemutatott múltat, történelmet, művészeteket korszerű és sokszínű pedagógiai módszerekkel bemutatva, élményszerűen ismertessük meg a különböző korosztályba tartozó gyerekekkel.

A nevelési-oktatási intézményekkel együttműködve segítséget kívánunk nyújtani a különböző tantárgyakhoz tartozó iskolai tananyag elmélyítésében, és kiegészítésében, tágabb összefüggések felfedezésében, különböző korok mindennapi életének részletes megismerésében.

Gyakorlati tudnivalók:

Tagintézményeink múzeumpedagógiai kínálatáról és azok áráról honlapjukon tud tájékozódni.

Amennyiben foglalkozásaink felkeltették érdeklődését, legalább egy héttel a tervezett látogatás előtt előzetes időpont-egyeztetésre van szükség telefonon vagy e-mailben.

Amennyiben az egyeztetett időpontban, különböző okokból mégsem tudják meglátogatni múzeumunkat, kérjük, időben értesítsék munkatársunkat a korábban használt kommunikációs csatornán keresztül.


A foglalkozások időtartama általában 90 perc, de érdemes két órát szánni a látogatásra a fizetés, számlakérés, ruhatár, mosdó használata miatt.


Vidéki diákcsoportok és kísérőik számára díjmentes vasúti utazás vehető igénybe. Visszautazásra a menetjegy csak akkor jogosít, ha a látogatáskor a menetjegyet a Budapesti Történeti Múzeum bélyegzőjével hitelesíti. 

A díjmentes utazás igénybevételéhez szükséges fogadónyilatkozatot ide kattintva tudják letölteni.

VÁRMÚZEUM


1014 Budapest, Szent György tér 2.
Budavári Palota E épület
AQUINCUMI MÚZEUM


​1031 Budapest, Szentendrei út 135.
KISCELLI MÚZEUM - FŐVÁROSI KÉPTÁR 

​1037 Budapest, Kiscelli u. 108.
BUDAPEST GALÉRIA 


​1036 Budapest, Lajos u. 158.

ÚJ BUDAPEST GALÉRIA

1093 Budapest, Fővám tér 11-12. (Bálna Budapest)
webfejlesztés: