Földi Eszter művészettörténész a kiállítás gyűjteményét a rajzművészet és a grafika története felől nézve, a műfajnak az avantgárd irányzataiban játszott szerepe felől nézve mutatja be. A Magyar Nemzeti Galéria grafikai osztályának munkatársa a 60 év alatt a Föld körül kiállítás katalógusának egyik szerzője.

Budapest–Zürich–Kairó–Párizs–Buenos Aires–New York–Budapest. Ezt az utat járta be az az Európai Iskolához és az Elvont Művészek Csoportjához kötődő művészek rajzait, nyomtatott grafikáit tartalmazó dosszié, amelyet a magyar művészettörténetben „Makarius-mappaként” szokás emlegetni. Ezen műtárgyegyüttes volt az Európai Iskolához kapcsolódó művészek egyik első próbálkozása, hogy külföldön kiállítást rendezzenek munkáikból, hogy kapcsolatot teremtsenek a kortárs művészet külföldi képviselőivel, egyszerűen mondva az első kulturális export kísérlet.

A 60 év alatt a Föld körül című kiállítás a kulturális közvetítés, a nemzetközi kapcsolatteremtés lehetőségeit vizsgálja, melynek kiindulópontja a Makarius-mappa.

Belépőjegy: 2.400 Ft

Vásárolja meg jegyét elővételben online a jegy.hu-n!

webfejlesztés: