A Kiscelli Múzeum gyűjteményének kiemelkedő része az Arany Oroszlán Patika berendezése - idén a XVI. Országos Patikanaphoz csatlakozva a múzeum épülettörténeti vezetéssel és interaktív illatozó előadással várja a látogatókat.

Az Arany Oroszlán gyógyszertárat Landerer József pozsonyi gyógyszerész alapította 1794-ben Pesten. Későbbi tulajdonosa költöztette a patikát 1810-ben végleges helyére, a mai Papnövelde és Veress Pálné utca sarkára. A biedermeier cseresznyefa borítású berendezés az 1830-as években készült. A Kiscelli Múzeum állandó kiállításán az Arany Oroszlán Patika kiszolgálóhelyisége – az officina – mellett a Kristóf patika eredeti portálját és a Kígyó patika két festett cégérét is bemutatjuk.

A 15 órakor induló épülettörténeti vezetést követően, 16 órától egy rendkívüli programra invitáljuk Önöket: Dr. Takács-Tóth Diána vegyész-illóolajszakértő és dr. Koroknai András reumatológus főorvos (HerbaTherapy) interaktív előadást tart a terápiás illóolajokról Hogyan használhatsz otthonodban megbízható illóolaj-patikát címmel. Kicsit tudományos, kicsit orvosi időutazás, de mindenesetre érzékeinkre ható program. Nem látjuk, nem halljuk, de érezzük, beszippantjuk az illatokat,  és rácsodálkozunk varázsukra. Használatuk nem újkeletű, több ezer éves múltra tekint vissza. Semmi hókuszpókusz! Természetes, sejtekig és szellemig ható. Hogyan kell az illóolajokat helyesen használni? Milyen a terápiás illóolaj? Honnan ismerhető fel? Hogy segíthetnek az illóolajok az egészségmegőrzésben? Hogyan párosíthatjuk áldásos hatásaikat a nyugati orvoslás módszereivel? Ezekre a kérdésekre biztosan válasz kapunk az illat-élmény mellett. Egy biztos: a szakértő-páros lebilincselő előadásán rengeteg ismerettel és élménnyel gazdagodunk majd.

Az előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött, amely ide kattintva elérhető.

Belépőjegyek
Felnőtt: 1600 Ft
Diák, nyugdíjas: 800 Ft
A belépőjeggyel a múzeum időszaki és állandói kiállításai is megtekinthetőek.

 

webfejlesztés: