A Memento Mori Egyesület szervezett már Lyukas esteket az egykori klubnak emléket állítva a csepeli Gyár-ban, majd a Szabad az Á pinceklubban is. A Fekete Lyuk - A pokol tornáca kiállításhoz csatlakozva a Kiscelli Kriptában a kiállításhoz kötődően a múltat is megidézzük, de a jelenlét is harapható lesz - zenészek és a Memento Mori összefogásával azt az alkotó szellemiséget kívánjuk közönség elé vinni, ami a hajdani klubnak is fő mozgatórugója volt: szellemi elrugaszkodás, nem pedig a pokol tornácán tántorgás.

Programok:

ENTRÓPIA ARCHITEKTÚRA 
Az Entrópia Architektúra fellépései mindig eseményszámba mennek, zenéjük mély-áramlású, a lét szélére invitálja a hallgatóit, hogy onnan visszaérkezve megtisztulásból, ütközőpontként, megkarcolódva, szembesülve életének labirintus – szablyájával, ősi források áramlataiban megmerítkezve egy új, addig nem ismert ösvényen folytassa életének menetét.

RAW MELODY MEN 
A Raw Melody Men játszott már a Szabad az Á színpadán, oroszlánrészt vállalt a New Model Army segélykoncert (a banda stúdiója egy tűzesetben porig égett) szervezésében, ütős koncertet adott a 2012-es Fekete Zaj fesztiválon majd évről-évre játszottak ott sikerrel. Önálló (nem fesztivál) koncertet meglehetősen ritkán adnak, most az Army rajongók örömére ismét elhangzanak a legjobb nóták. Kiváló hangulatot teremtenek, nemcsak a New Model-t szeretőknek ajánlott!

KISS PÉTER
Az Autumn Twilight és a Clue zenekarok frontembere akusztikus gitáron adja elő olyan zenekarok számait, amik a Fekete Lyuk Alternatív Zenei Játékain is szerepeltek, pl. Dead Can Dance, Fields of the Nephilim, Stone Temple Pilots...

LIVINGTOTEM
"Kraak – rég­óta meghatározó figura a budapesti klubok industrial/EBM/wave/tribal/ambient típusú zenékkel büntető klubvilágában, de legalább ennyire elszánt és elhivatott elektronikus zenekészítő.A szerző értő figyelemmel kezeli és használja az elektronikus műfajok formanyelvét: a techno kalapácsütései, az elektro kattogása, a tribal törzsi hipnotikus ritmusai, az industrial sivárságot energiává transzformáló dühe mind ott lüktetnek a LivingTotem-ben."

Balla Loránd kurátor tárlatvezetése egykori arcok kíséretében a Fekete Lyuk - A pokol tornáca című kiállításán.

HALÁLVÁRÓK: A gruftik / Renkecz Anita (Memento Mori) előadása
A Fekete Lyuk egyik legmarkánsabb külsőségeivel bíró szubkulturális csoportja a gruftik voltak. Az Ifjúsági Magazin a 90-es évek elején cikkezett róluk, a "halál kultúrpesszimistáiról". Napjainkra eltűntek, vagy rejtettebb életmódot folytatnak? Honnan származnak zenei, irodalmi földrajzi gyökereik? Kultúrtörténeti körkép.

AFTERPARTY
Az egykori III/III-as (Fekete Lyuk utódnév) dj-k és vendégek közös zenei szettje, megidézve a korabeli zenei repertoárt. 80-as évek ízvilág a sötét hullámoktól a kakastaréjon át az alternaívokig.

Jegyek: TIXA.HU
Elővételben: 1600 Ft
A helyszínen: 2000 Ft

webfejlesztés: