Újra nyitva a Ragyogj!-kiállítás, érkezik a katalógus

2020.01.17.

A Kiscelli Múzeum divattörténeti kiállítása rövid zárvatartás után újra látogatható, 2020. január 22-én pedig a kiállítás katalógusát is bemutatjuk.

2019. december 27-én rövid zárvatartás újranyitott a Kiscelli Múzeum Ragyogj! - Divat és csillogás című kiállítása, amelyet eddig már több mint 6000-en látogattak meg. 

A kiállítás rendezőelvét egyrészt az égitestek fényének jellege, a világosság-sötétség, a nappal és az éjszaka kettőssége adta, így a Naphoz arany, a Holdhoz ezüstös-fehér, a csillagos égbolthoz fekete-arany/ezüst tárgyakat társított a Kiscelli Múzeum textilgyűjteményének vezetője.

A kiállítás emellett bemutatja a csillogó ruhák jelentésének változását a társadalomban is: ami egykor a hatalom és uralkodás szimbóluma volt, az a 20. század második felétől egyre inkább az egyéniség kiemelésére szolgál. Napjainkban a csillogással mindenki élhet, aki úgy érzi, személyiségéhez és az adott helyzethez illik.

A kiállítás katalógusának bemutatóján, amelyre 2020. január 22-én 17 órától kerül sor a Kiscelli Múzeumban, Dobos Evelin színész-műsorvezetővel Eleni Korani műkereskedő és -gyűjtő, valamint Szatmári Judit Anna divattörténész beszélget.

A magyar kultúra napja alkalmából a múzeum január 22-én 16 órától ingyenesen látogatható.


RAGYOGJ! DIVAT ÉS CSILLOGÁS 
BTM Kiscelli Múzeum, 2019. október 11. - 2020. március 15. 
Kurátor: Szatmári Judit Anna, a Kiscelli Múzeum Textilgyűjteményének vezetője
További információk a kiállításról >>>

 

webfejlesztés: