HU / EN

Ereklyegyűjtés a Giro d'Italia-kiállításra

2020.02.03.

A Budapesti Történeti Múzeum a Giro d’Italia magyarországi rajtja kapcsán a Giro és a magyar országúti kerékpársport történetét bemutató, nagyszabású időszaki kiállítást rendez, amelyre örömmel várunk kölcsönzésre minden, kimondottan a Giróhoz és a Tour de Hongrie-hoz kapcsolódó tárgyat, illetve személyes történetet.Jártál már Girón vagy Tour de Hongrie-n szurkolni? Begyűjtötted esetleg Nibali eldobott kulacsát, vagy van Chris Froome által dedikált fényképed? Szívesen vennéd, ha mások is látnák a féltve őrzött kerékpáros ereklyéidet?

A Budapesti Történeti Múzeum a Giro d’Italia magyarországi rajtja kapcsán a Giro és a magyar országúti kerékpársport történetét bemutató, nagyszabású időszaki kiállítást rendez várhatóan 2020. április 18. és június 28. között. A tárlat az olaszországi Ghisalloban található kerékpáros múzeum relikviái mellett a hazai gyűjtők anyagaira is épít, emellett szeretnénk bevonni a kiállításba a magyar kerékpáros közösséget is, így örömmel várunk kölcsönzésre minden olyan, kimondottan a Giróhoz és a Tour de Hongrie-hoz kapcsolódó tárgyat, valamint személyes történetet, amelyet a tárlaton mutatnánk be a tulajdonosok nevének feltüntetésével. A felajánlásokat 2020. február 20-ig várjuk.

A kiállított tárgyak tulajdonosai számára 2 fő részére szóló múzeumi belépőjegyet biztosítunk, és kisorsolunk 3 példányt a kiállítás katalógusából a kölcsönző személyek között.

További információ: 
Balla Loránd kurátor
girobp2020@btm.hu
+36 20 385 0342


Fejléc: Az 1991-es Giro d'Italia mezőnye a verseny 192. kilométerénél, a 13. szakaszon (Savigliano-Sestriere) a Sestriere felé vezető emelkedőn. A boly tagjai között Mario Cipollini, Greg LeMond, Laurent Fignon and Franco Ballerini. Fotó: Sabumi Tadokoro

 

webfejlesztés: