Programajánló: Lovasíjászok-finisszázs, Kiscelli Nap, Római Fesztivál

2021.08.30.

Szeptember első hétvégéjén számos izgalmas programmal készülünk tagintézményeinkben: a Vármúzeumban szombaton tartjuk a Lovasíjászok Budapest múltjából című kiállítás finisszázsát, a Kiscelli Múzeumban az egykori kolostor alapítási dátumához közeledvén a Kiscelli Napot ünnepeljük, és egész hétvégén vár mindenkit a Római Fesztivál Aquincumban.

LOVASÍJÁSZOK BUDAPEST MÚLTJÁBÓL - FINISSZÁZS

Szeptember 4-én, szombaton rendezi meg a Vármúzeum a Lovasíjászok Budapest múltjából - A szkítáktól az oszmánokig című kiállítás finisszázsát. A Magyar Történelmi Íjász Társasággal közösen rendezett időszaki kiállítás a sztyeppei népek lóhátról használt fegyvere, a reflexíj történetét, készítési technikáit mutatja be, s röviden áttekinti 7, a nagy sztyeppei országúton kalandozó, majd a Kárpát-medencébe megérkező és letelepedő nép íjászati stílusát a Kr. e. 8. századtól a Kr. u. 17. századig. A finisszázson kurátori tárlatvezetéssel és alkotófoglalkozással várunk kicsiket és nagyokat, emellett a Magyar Történelmi Íjász Társaság tagjai honfoglaláskori íjászbemutatót tartanak, sőt, látogatóink is kipróbálhatják az íjászatot!

A programon való részvétel ingyenes.

Részletes program >>>

KISCELLI NAP - ÖLTÖZZ ZÖLDBE!

A hagyománnyá váló nyárbúcsúztató eseményen a múzeum különleges tereibe nyerhetnek betekintést a látogatók. A Kiscelli Nap dátumát a kiscelli zarádoklat időpontjához időzítjük és idén bekapcsoljuk a múzeumunk színét is a programokba, így zölddé teszük ezt napot, szellemiségében és színében is. Lesznek családi programok, workshopok, tárlatvezetések, zseblámpás kriptatúra, zöld ételek és parkkiállítás a zöldben.

Mindenkit szeretettel várunk szeptember 4-én!

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Részletes program >>>

RÓMAI FESZTIVÁL

Szeptember 4-én és 5-én, szombaton és vasárnap, hagyományőrző bemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, római mesterségek bemutatójával és további izgalmas programokkal várjuk Látogatóinkat az Aquincumi Múzeumban a Római Fesztivál során. Évről-évre azon dolgozunk, hogy a tudományos ismeretterjesztést olyan köntösbe bújtassuk, amely könnyen befogadható minden korosztály számára, így élményalapúan tudjuk népszerűsíteni városunk ókori történetét. Ha kíváncsi arra, hogyan éltek a rómaiak, ne hagyja ki a Római Fesztivált!

Találkozzunk Aquincumban!

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Részletes program >>>

webfejlesztés: