Megnyílt a Határtalan design kiállítás a Kiscelli Múzeumban

2021.10.11.

A hazai dizájnélet hosszú évek óta meghatározó fóruma a Határtalan Design / Design Without Borders (DWB) kiállítás. Idén 16 ország több mint 150 alkotójának művei mellett Made in Slovenia – The Future of Living címmel a szlovén dizájn legújabb törekvéseit láthatja két hónapon keresztül Budapesten a közönség.

A kiállításhoz nemzetközi online szakmai találkozók, prezentációk kapcsolódnak, az összművészetiséget pedig a tárlatvezetéseken látható, illetve hallható kortárs komolyzenei és kortárs táncművészeti programok erősítik.

Idén 16 országból – Ausztria, Csehország, Észtország, Finnország, Hollandia, Lengyelország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia és Svájc – több mint 150 alkotó művei láthatók, köztük olyan világhírű dizájnereké, mint a finn Yrjö Kukkapuro, Erja Hirvi, a spanyol Jaime Hayón, a brit Ross Lovegrove vagy a német Sebastian Herkner.

A Made in Slovenia – The Future of Living című szelekció a szlovén dizájn legújabb törekvéseit a ljubljanai Kreatív Központ kurátorainak válogatásában tárja a látogatók elé, a lengyel Adam Mickiewicz Intézettel együttműködésben pedig többek között a Łódź Design Festival „must have” pályázatán díjazott tárgyak is helyet kapnak a kiállításon.

A Határtalan Design kiállításhoz kapcsolódik a textiltervezők projektje, a TEXHIBITION. A Szigeti Szilvia textiltervező által hat éve életre hívott program a tervezők és a gyártók együttműködését segíti. A legfrissebb fejlesztések ebben az évben is helyet kaptak a válogatásban.

A múzeum emeleti kiállítótereiben második alkalommal kortárs szőnyegtervező művészek alkotásai láthatók.

A kiállítás alapító kurátorai és szervezői:
Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész

Megtekinhető:
2021. október 10. - november 28.
Budapesti Történeti Múzeum - Kiscelli Múzeum (1037 Budapest, Kiscelli utca 108.)

További információ a kiállításról >>>

A program a Budapesti Őszi Fesztivál keretében a Budapest Brand közreműködésével valósul meg; a Budapest Design Week programsorozat része.

webfejlesztés: