Kutatószolgálatok

VÁRMÚZEUM

A Régészeti Adattárban tervezett kutatás engedélyhez kötött és a kutatási szabályzat betartásával folytatható. Az engedélykérőt személyesen (Budapesti Történeti Múzeum, Budavári Palota E épület), postán (Budapesti Történeti Múzeum, 1014 Budapest Szent György tér 2.) vagy e-mailben a btm@btm.hu címre tudják eljuttatni a Múzeumnak.

A Régészeti Adattár munkatársai minden hétköznap 9-15 óra között látnak el kutatószolgálatot, de csak előre egyeztetett időpontban. 

​​Kutatási szabályzat
Kutatási engedély iránti kérelem 
Hivatkozási lista a gyűjteményekhezAQUINCUMI MÚZEUM

​Régészeti gyűjteményünkben történő kutatáshoz, kérjük olvassák el az alább mellékelt kutatási szabályzatot, illetve kitöltve küldjék el nekünk a kutatási engedélykérőt.

BTM Kutatási szabályzata
Kutatási engedély kérelme

A Régészeti Gyűjteményünkben található tárgyakról készült fotóknak, illetve Fotótárunk képeinek – kutatási, tudományos, kereskedelmi célú – felhasználásához kérjük, olvassák el a fenti kutatási szabályzatot és a kért tárgyak (név, lelőhely, leltári szám vagy egyedi módon azonosítható leírás) megnevezésével együtt küldjék el nekünk a Közlési/Felhasználói engedélykérőt.

Közlési/Felhasználói engedély

További információért kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal: aquincum@aquincum.huKISCELLI MÚZEUM - ÚJKORI VÁROSTÖRTÉNETI OSZTÁLY

​Múzeumunk gyűjteményeiben a kutatás az alábbiak szerint lehetséges: a kutatni kívánt gyűjtemény vezetőjének megkeresésekor (az elérhetőségek ide kattintva elérhetőek) kérjük, adja meg a kutatási témát, és legyen szíves minden esetben előzetesen kutatási időpontot egyeztetni (e-mailben vagy telefonon). Ezután kérjük, töltse le az alább megtalálható Kutatási engedély adatlapot, majd kinyomtatva és kitöltve hozza magával a megbeszélt időpontban és legyen szíves leadni a kutatáskor.

A kutatószolgálat díjtalan, kivéve a speciális, egyedi, feltáró jellegű, kutatást előkészítő munkákat. Ezekben az esetekben a kutatószolgálat alapdíja 5000,-Ft+ÁFA, valamint munkaóránként 2000,-Ft+ÁFA.

Kutatási engedély

Digitális másolat rendelése és felhasználása
A Kiscelli Múzeum a gyűjteményeibe tartozó műtárgyakról tudományos, illetve publikációs célra digitális reprodukciót készít. A digitális reprodukciók a használat jellegétől és terjedelmétől függő reprodukciós díj ellenében megvásárolhatók és felhasználási engedély birtokában felhasználhatók. A reprodukciók megrendelésének, valamint a reprodukciók közlésének eljárását, továbbá a reprodukciós és közlési díjakat a Kiscelli Múzeum felhasználási szabályzata tartalmazza.

Másolat rendelése és felhasználói nyilatkozat
Felhasználói szabályzat
Felhasználói engedély

KISCELLI MÚZEUM - FŐVÁROSI KÉPTÁR

​Gyűjteményeink előzetes időpont-egyeztetés után kutathatók.
Kérjük a kutatókat, hogy a +36 1 388 7817-es telefonszámon vagy a fovarosi_keptar@btm.hu e-mail címen jelezzék kutatási igényüket.
BUDAPEST GALÉRIA

Adattárunk előzetes időpont-egyeztetés után kutatható.
Kérjük a kutatókat, hogy kutatási szándékukat Török Tamás főosztályvezetőnél jelezzék az alábbi elérhetőségeken:
Tel.: +36 1 388 6784
Fax: +36 1 388 6771

webfejlesztés: