Kutatószolgálatok


A járványhelyzettel kapcsolatos korlátozások lazításának részeként a Régészeti Adattár, illetve az Aquincumi Múzeum Régészeti Gyűjteménye újra fogadnak kutatókat. 
A Vármúzeum régészeti gyűjteményei, valamint a Kiscelli Múzeum és a Budapest Galéria kutatószolgálatai egyelőre zárva tartanak. 

A kutatószolgálatot csak kártyaalapú Védettségi Igazolvánnyal rendelkező személyek vehetik igénybe. A tagintézmények területén a szájat és orrot eltakaró arcmaszk viselése kötelező. A kutatáshoz minden esetben előzetes bejelentkezés és időpont-egyeztetés szükséges az alább megtalálható elérhetőségeken. 

Könyvtáraink egyelőre nem fogadnak kutatókat.

Köszönjük szíves megértésüket és együttműködésüket!AQUINCUMI MÚZEUM 


Régészeti gyűjteményünkben történő kutatáshoz, kérjük olvassák el az alább mellékelt kutatási szabályzatot, illetve kitöltve küldjék el nekünk a kutatási engedélykérőt.  

Kutatási szabályzat
Kutatási engedély iránti kérelem


A régészeti gyűjteményünkben található tárgyakról készült fotóknak, illetve Fotótárunk képeinek – kutatási, tudományos, kereskedelmi célú – felhasználásához kérjük, olvassák el a fenti kutatási szabályzatot és a kért tárgyak (név, lelőhely, leltári szám vagy egyedi módon azonosítható leírás) megnevezésével együtt küldjék el nekünk a megrendelőlapot.

Reprodukció megrendelői és felhasználói szabályzat
Másolat rendelése kutatási célból


További információért kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal: aquincum@aquincum.huBUDAPEST GALÉRIA

Adattárunk előzetes időpont-egyeztetés után kutatható.
Kérjük a kutatókat, hogy kutatási szándékukat Szegedy-Maszák Zsuzsanna főosztályvezetőnél jelezzék az alábbi elérhetőségen:
Tel.: +36 1 388 6784KISCELLI MÚZEUM - ÚJKORI VÁROSTÖRTÉNETI OSZTÁLY

​Múzeumunk gyűjteményeiben a kutatás az alábbiak szerint lehetséges: kérjük, küldjön levelet a kutatoszolgalat@kiscellimuzeum.hu címre a kutatási téma megjelölésével, és legyen szíves minden esetben előzetesen kutatási időpontot egyeztetni (e-mailben vagy telefonon). Ezután kérjük, töltse le az alább megtalálható Kutatási engedély adatlapot, majd kinyomtatva és kitöltve hozza magával a megbeszélt időpontban és legyen szíves leadni a kutatáskor. Személyes kutatásra jelenleg nincs lehetőség, kizárólag a konkrét megrendelések (leltári számmal kért műtárgymásolatok) elektronikus ügyintézésére van mód.

A kutatószolgálat díjtalan, kivéve a speciális, egyedi, feltáró jellegű, kutatást előkészítő munkákat. Ezekben az esetekben a kutatószolgálat alapdíja 5000 Ft+ÁFA, valamint munkaóránként 2000 Ft+ÁFA.

Kutatási engedély

Digitális másolat rendelése és felhasználása
A Kiscelli Múzeum a gyűjteményeibe tartozó műtárgyakról tudományos, illetve publikációs célra digitális reprodukciót készít. A digitális reprodukciók a használat jellegétől és terjedelmétől függő reprodukciós díj ellenében megvásárolhatók és felhasználási engedély birtokában felhasználhatók. A reprodukciók megrendelésének, valamint a reprodukciók közlésének eljárását, továbbá a reprodukciós és közlési díjakat a Kiscelli Múzeum felhasználási szabályzata tartalmazza.

Másolat rendelése és felhasználói nyilatkozat
Felhasználói szabályzat
Felhasználói engedély
KISCELLI MÚZEUM - FŐVÁROSI KÉPTÁR

​Gyűjteményeink előzetes időpont-egyeztetés után kutathatók.
Kérjük a kutatókat, hogy a +36 1 388 7817-es telefonszámon vagy a fovarosi_keptar@btm.hu e-mail címen jelezzék kutatási igényüket.

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Kiscelli Múzeum - Fővárosi Képtár Grafikai gyűjteménye 2020. november 1-től 2021. június 30-ig revízió miatt zárva tart. A gyűjteményi kutatás és kölcsönzés szünetel. Megértésüket és türelmüket köszönjük!
VÁRMÚZEUM

A Régészeti Adattárban tervezett kutatás engedélyhez kötött és a kutatási szabályzat betartásával folytatható. Az engedélykérőt személyesen (Budapesti Történeti Múzeum, Budavári Palota E épület), postán (Budapesti Történeti Múzeum, 1014 Budapest Szent György tér 2.) vagy e-mailben a btm@btm.hu címre tudják eljuttatni a Múzeumnak.

A Régészeti Adattár munkatársai minden hétköznap 9-15 óra között látnak el kutatószolgálatot, de csak előre egyeztetett időpontban. Időpont-egyeztetésre a +36 1 4807 8806-os telefonszámon, vagy az adattar@btm.hu címen e-mailben van lehetőség.

​​Kutatási szabályzat
Kutatási engedély iránti kérelem 
Hivatkozási lista a gyűjteményekhez

A régészeti gyűjteményekben tervezett kutatás engedélyhez kötött és a kutatási szabályzat betartásával folytatható. Az engedélykérőt személyesen (Budapesti Történeti Múzeum, Budavári Palota E épület), postán (Budapesti Történeti Múzeum, 1014 Budapest Szent György tér 2.) vagy e-mailben a btm@btm.hu címre tudják eljuttatni a Múzeumnak.

A régészeti gyűjtemények munkatársai minden hétköznap 9-15 óra között látnak el kutatószolgálatot, de csak előre egyeztetett időpontban. Időpont-egyeztetésre a +36 1 4807 8800-s telefonszámon, vagy az btm@btm.hu címen e-mailben van lehetőség.

Kutatási szabályzat
Kutatási engedély iránti kérelem

Reprodukció megrendelői és felhasználói szabályzat 
Másolat rendelése kutatási célból

webfejlesztés: