HU / EN

A Budapesti Történeti Múzeum állománygyűlés keretében tájékoztatta a munkatársakat a közalkalmazotti jogviszonyváltásról

2020.07.14.

A közművelődési intézményeknél és a közgyűjteményeknél foglalkoztatott közalkalmazottak jogviszonyváltásával kapcsolatos tájékoztatót tartott a munkatársai számára a BTM.

A kulturális intézményben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakulásáról szóló törvény értelmében a Budapesti Történeti Múzeum kollégáinak közalkalmazotti státusza 2020. október 31. napjával munkaviszonnyá alakul át. A téma érzékenységére és jelentőségére való tekintettel a múzeum főigazgatója, Népessy Noémi állománygyűlést hívott össze, ahol az átalakulás törvényben meghatározott határidőhöz kötött lépéseiről tájékoztatta a jelen lévőket, továbbá a törvénymódosítás végrehajtásának feladataival megbízott belső munkacsoport is ismertette a várható változásokat.

A 2020. július 13-án tartott gyűlésen a kollégák számára előzetesen kiküldött kérdőíveket is kiértékelték. A munkatársak bevonásával a vezetőség átfogó képet kapott a kollégákban felmerült kérdésekről. A dolgozók jelentős része kitöltötte az online kérdőívet, és kihasználta a lehetőséget, hogy megfogalmazza észrevételeit a várható változásokkal kapcsolatban. A témában érintett vezetők előadásaikat követően a résztvevők által korábban a kérdőívekben vagy a helyszínen feltett kérdéseit is megválaszolták. A szóbeli tájékoztatás után a múzeum jelenlévő munkatársai átvették az írásos tájékoztatót is.

Az elkövetkezendő hetekben, hónapokban a múzeum vezetősége folyamatosan tájékoztatni fogja a munkatársakat a jogviszonyváltással kapcsolatos teendőkről, aktualitásokról, a múzeum jogsegélyszolgálata pedig fogadja a kollégák további felmerülő kérdéseit, észrevételeit.

Az esemény a jelenlegi helyzet biztonsági előírásainak megfelelően zajlott, a szervezők maszkot és kézfertőtlenítőszert is biztosítottak a résztvevőknek.

Fotó: BTM/Kádár Dávid

webfejlesztés: