HU / EN

Minden taintézményünk újra nyitva tart

2021.06.09.

Örömmel tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a Vármúzeum június 9-ei megnyitásával immár minden tagintézményünk - az Aquincumi Múzeum, a Kiscelli Múzeum és a Budapest Galéria, illetve a hozzá tartozó Varga Imre Gyűjtemény - is nyitott kapukkal várja az érdeklődőket.

Az Aquincumi Múzeumban az állandó kiállítások és természetesen a romkert mellett újra látogathatók a Zseniális találmányok – Innovatív ötletek: Epizódok az ókori technika történetéből, valamint a 7000 éves üzenet - Az újkőkori világ emlékei Budapest vidékén című kiállítások. 

A Kiscelli Múzeum az épületet körülvevő parkerdőben elhelyezett szabadtéri parktörténeti kiállítással nyílt újra. Emellett augusztus 1-ig még megtekinthető a Fővárosi Képtár munkatársai által megvalósított Emlékmodellek (Asztalos Zsolt kiállítása), és a tranzit.hu közreműködésével létrehozott akadémia (körbejárás) - exkurzus Kiscelli Múzeum (körbejárás), Bicskei Éva projektje.

Vármúzeum megnyitása Péli Tamás kortárs roma képzőművész Születés című monumentális pannójának bemutatásához kapcsolódott - a Közösen kihordani című kiállítás szeptember végéig látható. Szeptemberig meghosszabbítottuk a Lovasíjászok Budapest múltjából - A szkítáktól az oszmánokig-kiállítást. Ezenkívül július 11-ig immár nemcsak virtuálisan, hanem személyesen is megtekinthető a Középpontban a középkor 5.0 - Ásótól a vitrinig című tárlat.

A Budapest Galériában Molnár Judit Lilla Tervezett véletlen című kiállítása július 18-ig, Gálhidy Péter Natura Morta névre keresztelt tárlata pedig július 11-ig látható. 

***

A jelenleg hatályos jogszabályok szerint múzeumainkat kizárólag koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják. A belépési jogosultságot magyar hatóság által kiállított plasztikkártya alapú Védettségi Igazolvány vagy a védőoltást igazoló applikációban található QR-kód felmutatásával, és személyi azonosításra alkalmas, fényképes igazolvány együttes bemutatásával kell igazolni. A látogatási feltételekről szóló részletes tájékoztatónk ide kattintva elérhető.

webfejlesztés: